Behandelingen

Algemene Tandheelkunde

Tijdens een periodieke controle onderzoekt de tandarts de gehele mond en alle tanden en kiezen. Ook is het van belang, bij het dragen van een kunstgebit, de tandarts regelmatig te bezoeken.
Voor alle noodzakelijke tandheelkundige interventies kunt u op onze professionele hulp rekenen.

Mondhygiëne

Naast het verwijderen van uw tandsteen en aanslag, krijgt u persoonlijk advies en instructie om uw mondhygiëne zo optimaal mogelijk te maken. Tandsteen kan een chronische tandvleesontsteking veroorzaken, die, wanneer dit niet wordt weggehaald, het kaakbot kan aantasten. Hierdoor kunnen tanden en kiezen verloren gaan.
Een tandvleesbehandeling kan dan eventueel noodzakelijk zijn om de parodontitis te verhelpen.

Angstige patiënten

Wij nemen uw angst voor de tandarts serieus en hebben ervaring hiermee om te gaan. Wij helpen u om uw angst te overwinnen en u blijft in controle over uw eigen mond.

Implantologie

Een implantaat is een schroef die in de kaak wordt geplaatst. Hierop kan een kroon of een brug worden gemaakt, maar ook een geheel of gedeeltelijk kunstgebit. Dit heet een klikgebit en kan uitkomst bieden wanneer er bijvoorbeeld te weinig houvast is voor een kunstgebit zonder implantaten.
In onze praktijk hebben wij een CBCT 3D scan. Deze scan is soms noodzakelijk ter aanvulling voor een nauwkeurigere diagnose en behandelplanning.

Esthetische tandheelkunde/Reconstructieve tandheelkunde

Wanneer u ouder wordt verandert het tandbeen van kleur en worden tanden geler. Ook kunnen tanden (opnieuw) scheef gaan staan en er kan gebitsslijtage optreden.
Door middel van het bleken van de tanden en/of facings van composiet of porselein kunnen we u weer een stralende lach bezorgen. Ook kunnen wij uw tanden recht zetten met de onzichtbare beugel (aligners). Dit is ideaal voor iedereen die liever een beugel heeft waar je niet zoveel van merkt en ziet.

Gebitsslijtage ontstaat door verlies van tandweefsel. Bij iedereen komt er slijtage voor in het gebit. Soms verloopt de slijtage echter sneller dan normaal en worden kiezen en tanden steeds korter. Dit beïnvloedt negatief de functie van het gebit en het zicht. Ook kan er gevoeligheid ontstaan omdat het glazuur verdwijnt. Bij ernstige gebitsslijtage kan de zenuw afsterven en kunnen tanden en/of kiezen verloren gaan. Reconstructieve tandheelkunde richt zich op het opbouwen van alle verloren tandheelkundige weefsels en de preventie hiervan.

Kinderen

Om van jongs af aan een goede mondhygiëne aan te leren en vooral te behouden wordt nauw samengewerkt met de preventie assistente en de mondhygiënist. Uw kind krijgt de juiste begeleiding, zodat dit veel problemen voorkomt in de toekomst.
Wanneer de kiezen van uw kind hele diepe groeven en putjes op de kauwvlakken hebben, zijn deze kiezen lastig schoon te houden met een tandenborstel. We vullen de groeven op met een fissuurlak ter bescherming tegen gaatjes. Dit heet sealen.

Endodontologie/wortelkanaalbehandeling

Door meerdere factoren kan de wortel van een tand of kies ontstoken raken. Om de tand of kies proberen te behouden is er een wortelkanaalbehandeling nodig. Bacteriën worden uit het wortelkanaal verwijderd met behulp van kleine vijltjes. De wortelkanalen worden schoongespoeld en vervolgens opgevuld met materiaal.

Kroon en brugwerk

Een kroon is een kapje dat over de tand of kies wordt geplaatst en kan van verschillende materialen worden gemaakt. Doordat een kroon op maat wordt gemaakt, ziet het er natuurlijk uit en past het bij de rest van uw eigen gebit. Wanneer men een tand of kies mist, kan er al naar gelang wat de mogelijkheden zijn, een brug of implantaat geplaatst worden. Een brug kan bestaan uit meerdere kronen die aan elkaar bevestigd zijn.

Prothetiek

Een uitneembare prothese oftewel kunstgebit dient ter vervanging van missende tanden en kiezen. Er bestaan verschillende soorten, namelijk voor enkele tand vervanging maar ook ter vervanging van alle tanden in de boven-  en/of onderkaak. Wanneer we over enkele tandvervanging spreken dan noemen we het een partiële prothese of een partieel plaatje. Zo kan deze ook nog verstevigd worden met een metaalbasis en gegoten haakjes, wat een frame prothese wordt genoemd.
keyboard_arrow_up